ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ • 2108042794 • 2108047011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για ένα καλύτερο μπάνιο

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές και οδηγίες που μας ζητάτε περισσότερο και που έχουν προκύψει απ’την πολυετή πείρα μας στο χώρο. Διαβάστε τις προσεκτικά γιατί μπορεί να σας γλιτώσουν απο πολλά βάσανα!

Ενα χέρι που σχεδιάζει ένα μπάνιο
ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Είτε πρόκειται να ανακαινίσετε το μπάνιο σας είτε να το φτάξετε απ’την αρχή οι κανόνες είναι ίδιοι. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά διαδικασιών που θα μειώσουν το χρόνο κατασκευής του μπάνιου και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο του σχεδιασμού μας, χωρίς απρόοπτα και συμβιβασμούς λόγω λαθών ή έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των συνεργείων.

PROFESSIONAL TIPS

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Ο καθαρισμός του μπάνιου μπορεί να είναι μια εύκολη υπόθεση για μια νοικοκυρά όμως θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ποιές είναι οι προδιαγραφές του κατασκευαστή έτσι ώστε τα είδη υγεινής, τα αξεσουάρ,  οι καμπίνες, τα έπιπλα και οι μπαταρίες του μπάνιου να κρατήσουν για πολύ καιρό τις αρχικές τους ιδιότητες.

Καθάρισμα μπάνιου
Πως να αντικαταστήσετε το κάλυμμα τουαλέτας
ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ

ΚΑΛΥΜΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ

Η αλλαγή του καλύμματος λεκάνης δεν είναι απλή υπόθεση. Όχι μόνο δεν υπάρχει ένα μοντέλο καλύμματος που εφαρμόζει σε όλες τις λεκάνες αλλά και ο κάθε κατασκευαστής παράγει για κάθε μοντέλο του διαφορετικό είδος καλύμματος. Αν δεν αγοράσετε τον σωστό τύπο καλύμματος για να αντικαταστήσετε το παλιό, τότε είναι πιθανό να μην “πατάει” σωστά επάνω στη λεκάνη με αποτέλεσμα να ραγίσει ή να σπάσει και πάλι απ’την αρχή.

Για να σας βοηθήσουμε στην σωστή επιλογή αντικατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε κάποια διαδικασία πριν μας επισκφτείτε.

Βήματα σχεδιασμού μπάνιου

  1. Όπως κάθε χώρος, έτσι και το μπάνιο ξεκινά με μια κάτοψη και ΟΧΙ με τον υδραυλικό. Αν κάνουμε μόνοι μας την κάτοψη τότε πρέπει να φτιάξουμε σε μια σελίδα χαρτί το περίγραμμα των τοίχων σαν να το βλέπαμε απο ψηλά. Μέσα σε αυτό το περίγραμμα θα τοποθετήσουμε εμείς ή ο σχεδιαστής του μπάνιου τα είδη υγιεινής, την ντουζιέρα, το έπιπλο, το παράθυρο, την πόρτα με διαστάσεις. 
  2. Κατόπιν αυτό το σχέδιο θα το φέρετε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή των ειδών υγεινής τα οποία είναι σε άμεση συνάρτηση με την κάτοψη καθώς μόνο εμείς μπορούμε να σας πούμε αν αυτά τα είδη που σκέπτεστε να τοποθετήσετε χωράνε εκεί που θέλετε ή να σας προτείνουμε εναλλακτικές που θα σας αρέσουν.
  3. Σε αυτή τη φάση θα σας ενημερώσουμε αν χρειάζεστε υδραυλικό για τις εργασίες και θα τον καθοδηγήσουμε κατάλληλα σύμφωνα με τις επιλογές που συμφωνήσαμε. Αν πάρετε μόνοι σας την πρωτοβουλία και φωνάξετε τον υδραυλικό πρώτα να σας τοποθετήσει τα είδη υγιεινής στο χώρο τότε όχι μόνο υπάρχει ο κίνδυνος να μην χωρέσουν τα είδη που επιλέξατε και να καταλήξετε σε συμβιβασμούς αλλά και ίσως να πρέπει να ξηλώνετε τα υδραυλικά που τοποθετήσατε.
  4. Μετά επιλέγουμε πλακάκια και καλούμε τον πλακά για να μας δώσει την προσφορά του.
  5. Φτιάχνουμε την γενική παραγγελία και σας φέρνουμε τα είδη σας στο χώρο σας. Ξεκινούν οι εργασίες!

Οδηγίες αντικατάστασης καλύμματος λεκάνης

  1. Τραβήξτε μια φωτογραφία με το κινητό σας τη λεκάνη με το κάλυμμα και μια δεύτερη φωτογραφία όλη το σετ  λεκάνη-κάλυμμα-καζανάκι.
  2. Αν δεν γνωρίζετε το μοντέλο τότε κοιτάξτε επάνω στην λεκάνη ή στο καζανάκι μήπως αναγράφεται η εταιρία. Επίσης μπορείτε να κοιτάξετε το τιμολόγιο αγοράς αν το έχετε για την εύρεση της εταιρίας και του μοντέλου.
  3. Βάζετε ένα κομμάτι χαρτόνι επάνω στην λεκάνη και κρατώντας ενα μαρκαδόρο απο κάτω, φτιάχνετε το περίγραμμα της λεκάνης. Κατόπιν το κόβετε και σημειώνετε τις τρύπες του καλύματος επάνω στο χαρτόνι. 
  4. Μας φέρνετε ότι στοιχεία έχετε απ’το 1,2 και 3 και θα σας βρούμε το κατάλληλο κάλυμμα απ’την τεράστια ποικιλία που διαθέτουμε στις ποιότητες που υπάρχουν. Στην περίπτωση που δεν βρούμε κανένα που να ταιριάζει ακόμη και τότε μπορούμε να δώσουμε το κάλλυμα για κατασκευή σε ξυλουργό.  

Καθαρισμός μπάνιου

Μπανιέρες & Πορσελάνες

Καταρχάς πρέπει να καταλάβουν οι νοικοκυρές πως οι μπανιέρες ΔΕΝ είναι πλυσταριό χαλιών και παπλωμάτων. Κάθε είδους χημική ουσία ή απορρυπαντικό που εμπεριέχει χλώριο ή άλλες καυστικές ουσίες καταστρέφουν οριστικά την γυαλάδα όλων των ειδών των λουτήρων. Γιαυτό πρέπει να φροντίζουμε τις μπανιέρες και τα είδη υγιεινής με απαλά καθαριστικά του εμπορίου όπως κρέμες (π.χ. CIF) που δεν εμπεριέχουν χλώριο. Μετά ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Το ίδιο ισχύει και για τους νιπτήρες, τις λεκάνες, τα μάρμαρα των επίπλων κλπ. Τα ξύλα των επίπλων δεν χρειάζονται κανένα καθαριστικό, μόνο ένα πανί ή VETΤEX με νερό. Αν υπάρχει κάποιος δύσκολος λεκές τότε πρέπει να συμβουλευόμαστε τον κατασκευαστή του είδους

Έπιπλο Μπάνιου

Όσο αναφορά τις επιφάνειες του ξύλου ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με VETTEX ή πανί εμποτισμένο με χλιαρό νερό και στην συνέχεια πέρασμα με στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας. Η φροντίδα του νιπτήρα και του μαρμάρου ακολουθούν τις οδηγίες συντήρησης και καθαρισμού των πορσελανών

Καμπίνες Μπάνιου

Οι καμπίνες μπάνιου αποτελούνται απο το κρύσταλλο και τα ανοιξείδωτα προφίλ. Τα κρύσταλλα θέλουν προσοχή στο καθάρισμα με απαλές κινήσεις καθώς μπορεί με κάποια βιαστική ή βίαια κίνηση να βγάλουμε το κρύσταλλο απ’τους οδηγούς και να σπάσει με δυσάρεστα αποτελέσματα και αρκετούς κινδύνους παρά το γεγονός ότι πλέον όλα τα κρύσταλλα κατασκευάζονται απο κρύσταλλα ασφαλείας και θρυμματίζονται. Αυτά λοιπόν μπορούν να καθαριστούν με υγρό κατά των αλάτων (τύπου viakal) και οπωσδήποτε μετά θα πρέπει να πρέπει να ξεβγαλθούν με άφθονο νερό. Το ajax για τα τζάμια στα άλατα δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα. Η ίδια τακτική μπορεί να ακολουθηθεί και στα ανοιξείδωτα προφίλ. Τα χημικά δεν πρέπει σε καμμία των περιπτώσεων να μείνουν επάνω στα προφιλ διότι θα διαβρώσουν το χρώμιο. 

TOP
SHOPPING BAG 0